Slou Fud Səyahət

Hər yerin arxasında əsrlər boyu şəxsiyyətləri və mədəniyyətləri formalaşmış insanlar tərəfindən qorunub saxlanılan hekayələr, qastronomik ənənələr, sənətkarlıq dadları və zamanın sınağından çıxmış təcrübələr var. Hər bir qastronomik ənənə bənzərsiz turizm təcrübəsinə çevrilə bilər.

Slou Fud Səyahət, aşpaz, fermer, pendir istehsalçısı, çoban, qəssab, çörəkçi, üzümçülərlə görüş və mübadilələrdən ibarət yeni turizm modeli təqdim edir. Bu şəxslər yerli ərazilərin rəvayətçilərinə çevriləcək və yerli ənənələrin unikal bələdçiləri olacaqlar.

Məqsəd, səyahətçiləri qida biomüxtəlifliyinin qorunması, yerli mədəniyyət, kimlik və qastronomiya anlayışı ilə yaxından tanış etməkdir. Səfərə Slou Fud Prezidiyanı ziyarət etmək, Dad Gəmisi məhsullarını dadmaq və Terra Madre qida cəmiyyətlərində gecələmək daxil olacaq.

Giacomo Miola (Qida Təcrübəsi meneceri və Amalfi Coast Slow Food marşrutunun koordinatoru, İtaliya) ilə
“Slow Food turizm təcrübələri” adlı təlim videosu
Oskar Messner (Aşpazlar İttifaqının üzvü, Pitzock restoranı, Val di Funes, İtaliya) ilə
“İstehsalçılarla qonaqlama yerləri və restoranlar arasında əməkdaşlığı necə gücləndirmək olar” adlı təlim videosu
Eckart Mandler (Slou Fud Səyahət Alpe Adria, Avstriya) ilə
“Agroturizmin/kiçik miqyaslı istehsalçıların qonaqlama xidmətlərini necə inkişaf etdirmək olar” adlı təlim videosu